دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 130
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 169
بازدید ماه : 172
بازدید کل : 250267
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

در ستایش موفقیت گفتگوهای هسته‌ای در استانبول

 

 

در ستایش موفقیت گفتگوهای هسته‌ای در استانبول

 

موفقیت دور جدید گفتگوها بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران بیش از هر چیز، مرهون تفاوت آشکاری است که در شرایط عینی محیط پیرامون پدید آمده است؛ شرایطی که این‌بار واقعیت وجودی‌شان، بی‌واسطه و قدرتمند خود را بر رویکردها و نگرش‌های بازیگران مؤثر در پروندۀ هسته‌ای ایران مسلط ساخت و جایی برای انکارها و اصرارهای دور از واقع‌بینی و ادعاهای بی‌پایه باقی نگذاشت. دستیابی به درکی عمیق و خالی از پیشداوری و سرسختی از شرایط عینی که این‌بار با وجهه‌ای تب‌آلود و ماهیتی ویرانگر دربرابر هر دو طرف خودنمایی می‌کرد، هرچند دیرهنگام اما ثمربخش بود.

برای ایران تهدیدهای پیشین مبنی‌بر اعمال تحریم‌های گسترده و به‌طور مشخص توقف خرید و واردات نفت از ایران و مسدود ساختن دارایی‌های بانک مرکزی ایران، رنگی از واقعیت به خود گرفته، برای غرب نیز اوضاع نابسامان اقتصادی و عدم تحمل تبعات معکوس ناشی از تحریم نفت، به‌علاوه احتمال تقابل نظامی به‌عنوان گزینه‌ای نامطلوب با عواقبی پردامنه و نه چندان قابل پیش‌بینی بیش از هر زمان دیگری نزدیک و در دسترس می‌نمود. منطقۀ بی‌ثبات و متزلزل خاورمیانه، می‌توانست با تشدید تعارض‌ها با ایران، نامطمئن‌تر و پرمخاطره‌تر از شرایط کنونی باشد و منافع وسیع سرمایه‌گذاران غربی در پروژه‌های بی‌شمار منطقه‌ای و تضمین امنیت جریان مداوم انرژی را با تهدیدهایی زیان‌بار مواجه سازد.

در بیش از یک دهۀ گذشته، هر آنچه مذاکرات ایران و غرب را به تعلیق و توقف می‌کشاند، بیش از آنکه جنبۀ دفاع از حقوق بنیادین و مواضع راستین هر یک از طرفین داشته باشد، این پیام را با صدایی بلند به جامعۀ داخلی و جهانی مخابره می‌کرد که هر یک، خواسته‌های دیگری را نادیده گرفته و راه را بر تعامل و تکیه بر جنبه‌های مشترک بسته است. مجموعۀ همین برداشت‌های آلوده به بدگمانی و سوءظن، نمایندگان حاضر در مذاکرات هسته‌ای ایران را از بده‌بستان‌هایی ولو اندک و سازش‌هایی شاید بی‌اهمیت دربرابر درخواست‌های یکدیگر بازمی‌داشت و نتیجه آن بود که به‌تدریج تقابل‌های محدود را واجد ماهیتی تهدیدساز و پرخاشگر ‌ساخت.

این‌‌بار اما، برخلاف واقعیت تهدیدگر بیرونی و گفتارهای مملو از ناخرسندی و ناسازگاری، آنچه بر فضای گفتگوهای استانبول 2012 حاکم بود، عاری از تهدید و تحکّم بود و گفتگوها بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، در فضایی متفاوت‌تر از گذشته انجام شد. نمایندگان دو طرف، درحالی پشت میز مذاکره نشستند که به این برداشت مشترک رسیده بودند که استانبول 2012 زمانی برای ابتکار و فکر درراستای راهبرد برد ـ برد است. لحن و ادبیات نمایندگان حاضر در این نشست، بر محور واژه‌هایی مشابه و همگون می‌چرخید و آنچه به کرّات شنیده شد، نشان از همکاری مثبت و سازنده و توافق بر ادامة مذاکرات داشت.

وقفۀ پانزده‌ماهه در رویارویی نمایندگان ایران و گروه 1+5 که با دگرگونی در آرایش نیروهای سیاسی مؤثر و تحولات وسیع در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی همزمانی داشت، در گام نهادن در مسیری واقع‌بینانه، حسابگرانه و منفعت‌جویانه، تأثیری قطعی و نهایی داشت. اگر این‌بار، مذاکرات ایران و غرب به نتایجی روشن و ثمربخش منتهی نمی‌شد، همکاری و تعامل طرفین به آرزویی دوردست بدل می‌شد و شاید رسیدن به چنین نقطۀ تفاهم‌آمیزی، بدون گذار از دوران دشوار بدفهمی و سوءبرداشت‌های پیشین و چشیدن تبعات ناشی از رویکردهای خودمحورانه و گفتارهای غیردوستانه ممکن نبود. ارادۀ طرفین برای درک اهمیت مذاکره و سازش و البته پذیرش درخواست‌های متقابل و فروکاستن از تقاضاهای حداکثری حلقه‌های گمشده رابطه را به یکدیگر گره زد.

برخلاف برخی آموزه‌های افراطی که هرگونه سازشی را نشانۀ ضعف و به معنای عقب‌نشینی می‌دانند، سازگاری با شرایط و درخواست‌های محیطی، اقتضای بقای حیات هر موجود زنده و مجموعۀ سیاسی و اقتصادی فعال است. سازگاری با واقعیت‌های متغیر بیرونی هر قدر هم که دشوار و ناممکن به‌نظر آیند، شرط لازم برای بقای هر موجود زنده است چنان‌که به اصلی پایدار و قانونی ساری و جاری در طبیعت نیز بدل شده است. سازشی که هر موجود زنده و هر نهاد اجتماعی پویا درطول حیات خود به اقتضای شرایط محیطی احراز می‌کند، نه‌تنها بقا بلکه کیفیت برتر و کارآمدتر زیست و تحرک او را ممکن می‌سازد. این سازگاری اگر محدود و منحصر به مورد یا موقعیتی خاص باشد، تأثیری کم‌جانبه و کوتاه‌مدت خواهد داشت اما طبیعت، نوع دیگری از سازش را نیز به نمایش می‌گذارد که در علوم طبیعی به سازش تکاملی یا ارثی معروف است، گونه‌ای که ماهیتی فراگیر و درازمدت دارد و موجوداتی که سازش و تعامل را به ویژگی اصلی خود بدل می‌سازند، امکان حفظ نوع و گونه خود را در درازمدت تضمین می‌سازند.
 

ساختارهای سیاسی و اجتماعی نیز بسان مجموعه‌های انسانی و طبیعی برای حفظ تحرک و پویایی خود و برخورداری از امکان پاسخگویی مناسب و کارآمد به شرایط و ویژگی‌های متغیر درونی و محیطی خود نیازمند درک و بررسی با نگاهی متفاوتند. برخورداری از عقلانیت ابزاری و استفاده از منطق سود و زیان در بسیاری از موارد، گره‌گشای مسائلی بوده که پیچیده و حل‌ناشدنی به‌نظر می‌رسیده‌اند. مواجهه با برنامه هسته‌ای ایران نیز تا پیش از این، با سخت‌گیری‌های دوجانبه‌ای که طرفین مذاکره از خود نشان می‌دادند، ماهیتی حیثیتی و سازش‌ناپذیر برای هر دو طرف مذاکره یافته بود. قرار دادن پیش‌شرط‌های متعدد پیش از ورود به مذاکرات، در بسیاری از موارد معنایی جز اعلام ختم مذاکرات پیش از ورود به آن را دربر داشت، زیرا پیشاپیش، احتمال و امکان هرگونه تعاملی را منتفی می‌ساخت.

در همین راستا بود که دلزدگی مقامات ایرانی از تهدیدهای غرب، موجب می‌شد تا هر بار مواضع برحقشان بر حجم ناخرسندی‌های فیمابین بیفزاید. اصرار نمایندگان گروه 1+5 بر توقف غنی‌سازی اورانیوم به‌عنوان پیش‌شرط ورود به مذاکرات که البته مبنای تصویب قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز شده بود، ایرانیان را از ابتدا با سدی نفوذناپذیر مواجه می‌ساخت. این‌بار اما به تعبیر وزیر امور خارجه، اراده و آمادگی برای دادن و گرفتن امتیاز بدون پیش‌شرط نشان از درک اهمیت مذاکره و کوتاه آمدن دربرابر درخواست‌های ولو غیرممکن داشت و همین رویکرد، چراغ‌های رابطه را روشن ساخت.

طرفین ایرانی و غربی که در سال‌های گذشته به کوچک‌ترین کلام یا اشارۀ ناخرسندکننده‌ای، میزهای مذاکره را ترک می‌کردند، در استانبول توان خود را در نرمش‌های سازنده و سازش‌هایی با نتایج مطلوب به نمایش گذاردند تا امیدها و اندیشه‌های تندروانی که حیاتشان به ایجاد و تداوم بحران‌ها وابسته است، به حاشیه رود. حتی اگر تنها دستاورد مذاکرات استانبول 2012 توافق بر تداوم اراده سازش‌جویانه و مبتنی‌بر مذاکرات پایدار و تعهد بر یافتن شیوه‌های دیپلماتیک و کاستن از درخواست‌های حداکثری باشد، که به‌نظر می‌رسد چنین نیز بوده است، دستاوردی عظیم و قابل‌توجهی حاصل شده است. چشم‌پوشی از برخی حقایق عینی پیرامونی، هیچ‌گاه آنها را تغییر نداده و نخواهد داد اما فرصت‌هایی را از دست داده و می‌دهد که دیگر بازگشتی ندارند و همراه با از بین رفتن، ممکن است انبوهی از هزینه‌ها و تخریب‌ها را موجب شوند. اینجاست که سازشگری و نرم‌خویی نه‌تنها عیب نیست بلکه می‌توان در ستایش آن، ده‌ها یادداشت نگاشت.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com