دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 570
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 609
بازدید ماه : 612
بازدید کل : 250707
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

نخستین شوک نفتی به اوپک پس از داستان لیبی




 
تحریم طلای سیاه ایران بازار را تکان می دهد
نخستین شوک نفتی به اوپک پس از داستان لیبی


 

پس از قطع صادرات نفت لیبی به دنبال ناآرامی های سیاسی در سال گذشته میلادی، تحریم نفتی ایران نخستین گردابی است که خریداران را در خود گرفتار می کند 
تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران با آخرین توانی که در چنته اروپایی ها مانده بود از راه رسید. برخی کشورها از تبعیت از این تحریم ها معاف شدند اما موج تازه این تحریم ها بر قیمت ها تاثیر گذاشته و به گفته غربی ها اکنون ایران تحت شدید ترین فشارهای اقتصادی برای پایان دادن به برنامه هسته ای خود است. برنامه ای که ایرانی ها آن را صلح آمیز و عاری از نیت دستیابی به تسلیحات هسته ای می دانند اما غربی ها همچنان بر مشکوک بودن آن اصرار دارند. بر اساس گزارش های آژانس بین المللی انرژی کاهش صادرات نفت ایران منجر به بی نظمی در خروجی نفتی اوپک شده است که از زمان ناآرامی ها در لیبی و قطع صادرات طلای سیاه این کشور تا به امروز بی سابقه بوده است. همزمان با این تحولات کارگران مشغول به استخراج نفت از دریای شمال نیز دست به اعتصابی فراگیر زده اند. گوردون کوآن از مرکز تحقیقات منطقه ای انرژی در این خصوص می گوید: پیش بینی ما افزایش قیمت نفت برنت به دنبال تحریم ایران و کاهش صادرات نفت دریای شمال به دنبال اعتصاب ها است. ممنوعیت بیمه تانکرهای نفت ایرانی که از سوی اتحادیه اروپا اعمال شد می تواند به افزایش تقاضا برای نفت خام برنت و دوبی منتهی شود.

در 21 ژوئن برای نخستین بار در 18 ماه گذشته ، قیمت نفت برنت در هر بشکه به کمتر از 90 دلار رسید که منجر به افزایش نگرانی ها از تاثیرگذاری بحران اقتصادی اروپا بر نیازهای جهانی به نفت شد. اکنون با از راه رسیدن تحریم نفتی ایران و اعتصای کارگران در دریای شمال باید انتظار افزایش مجدد قیمت ها را داشت.

بشکه های ذخیره شده
ایران که پس از عربستان سعودی در سکوی دوم تولید اوپک ایستاده است تا ماه می روزانه 3/ 3 میلیون بشکه نفت تولید می کرد. تبعیت کامل جامعه بین المللی بخصوص اروپایی ها از تحریم های اخیر علیه تهران می تواند به کاهش یک میلیون بشکه در روز نفت تولیدی ایران منتهی شود. این اتفاق در نیمه دوم سال با ناپدید شدن خریداران نفت تهران همراه خواهد شد و به تبع این غیبت ، بر تعداد تانکرهای مملو از نفت ایران افزوده خواهد شد.
محمد علی خطیبی نماینده ایران در اوپک همزمان با تشدید تحریم های اروپا علیه کشورش هشدار داد که غرب هزینه های سیاسی کردن بازار نفت را پرداخت خواهد کرد.
محمود بهمنی که ریاست بانک مرکزی ایران را بر عهده دارد نیز تاکید کرد که تهران در برابر تحریم ها ساکت نخواهد نشست و از 150 میلیارد دلار ذخیره ارزی که دارد برای پر کردن خلاهای به وجود آمده استفاده خواهد کرد: ما برنامه هایی برای مبارزه با تحریم ها داشته و با سیاست های خصمانه علیه ایران نیز برخورد خواهیم کرد.

نشست های اضطراری
همزمان با آغاز تحریم های اروپا رستم قاسمی وزیر نفت ایران خواهان برگزاری نشست فوری اوپک برای بررسی تاثیر تحریم ها بر تولید نفت ایران و تجزیه و تحلیل قیمت نفت شد. قاسمی در سخنان خود زیرپاگذاشتن محدودیت های تعیین شده در تولید نفت از سوی برخی اعضای اوپک را تقبیح کرده و از تاثیر منفی آن بر قیمت نفت گلایه کرد. 12 عضو اوپک در آخرین نشست خود در چهاردهمین روز از ماه ژوئن بر تولید روزانه 30 میلیون بشکه به توافق رسیدند اما در ماه می میزان تولید با افزایش یک و نیم میلیون بشکه ای روبه رو شد.
اتحادیه اروپا در ماه ژانویه با ممنوعیت واردات نفت از ایران موافقت کرد و 5 ماه به خریداران نفتی فرصت داد تا قراردادهای خود با ایران را متوقف و یا کنسل کنند. کشوری مانند یونان نیز در این مدت فرصت داشت جایگزینی برای تولید نفت مورد نیاز خود بیابد. از نخستین روز از ماه جولای هیچ شرکت بیمه بین المللی حق تامین بیمه تانکرهای نفت ایران را ندارد. وزرای خارجه 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در بیست و پنجمین روز از ماه ژوئن دور هم جمع شدند و به این نتیجه رسیدند که با توجه به بی ثمر بودن مذاکرات ایران با 1+5 در مسکو ، دلیلی برای به تعویق انداختن دور جدید تحریم ها وجود ندارد.

سخت ترین تحریم ها
ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا در تازه ترین اظهار نظر خود در خصوص برنامه هسته ای ایران گفت: دور جدید تحریم ها ، سخت ترین و شدید ترین نوع فشار اقتصادی است که تا کنون بر ایران اعمال شده است. اکنون این دولت ایران است که باید با تصمیم خود به انزوای اقتصادی ! بوجود آمده پایان دهد. تا زمانی که ایران تغییر رویه ندهد ، فشارها نیز ادامه خواهد داشت. ممنوعیت بیمه تانکرهای نفتی ایران که از سوی اتحادیه اروپا اعمال شد ، 95 درصد از تانکرهای بین المللی را شامل می شود. یک مقام آگاه در سئول پایتخت کره جنوبی در تازه ترین اظهار نظر خود ادعا کرد که تهران در ببیست و نهمین روز از ماه ژوئن به سئول پیشنهاد داده که می تواند نفت مورد نیاز این کشور را در تانکرهای خود تامین کند.
هم راستا با تحریم های اتحادیه اروپا ، کنگره امریکا نیز در ماه دسامبر قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن بانک های بین المللی که در جابه جا کردن درآمدهای نفتی ایران دست داشته باشند از فعالیت در خاک آمریکا محروم خواهند شد.در آن زمان کنگره امریکا به کشورهای چین، هند و ژاپن که بیشترین واردات نفت خود را از ایران داشتند تا 28 ژوئن فرصت داد تا با کاهش خرید نفت ایران ، در لیست معاف شدگان از تحریم قرار بگیرند.

وابستگی به نفت
نفت و فرآورده های نفتی در ایران 80 درصد صادرات ایران را شامل شده و نیمی از درآمد دولت نیز از همین منبع است. بر اساس آمارهای بین المللی درآمد ایران از فروش نفت در سال 2010 بیش از 73 میلیارد دلار بوده است. صادرات نفت ایران پس از تحریم ها 20 تا 30 درصد کاهش خواهد داشت. ایران در چند روز منتهی به آغاز تحریم های اروپا هشدار داد که می تواند در ازای خصومت ورزی غربی ها تنگه هرمز را مسدود کند. بسیاری از رسانه ها خبر دستیابی ایران به فناوری مجهز کردن کشتی ها به موشک هایی با برد 300 کیلومتر را هشداری به غرب خواندند. تنگه هرمز از منظر استراتژیک شریان انتقال نفت به حساب می آید. علی فدوی فرماندار نیروی دریایی سپاه پاسداران در گفتگویی با مهر در این خصوص گفت: تنگه هرمز و خلیج فارس زمین بازی ایران و لاغیر است. هر مساله ای که در این مناطق رخ دهد می تواند بر قیمت نفت تاثیر صعودی داشته باشد.بسیاری از تحلیل گران تنگه هرمز را کارت برنده ایران در مواجهه با غرب می دانند. یک تحلیل گر مسائل نفتی در اسلو در این خصوص می گوید: هیچ کس نمی تواند دقیقا میزان تاثیرگذاری این ماجرا بر قیمت نفت را پیش بینی کند.

منبع: businessweek

ترجمه: سارا قاسمی

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com