دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 378
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 417
بازدید ماه : 420
بازدید کل : 250515
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

نهاد چهارم قدرت در پاکستان
 
نهاد چهارم قدرت در پاکستان
 

 
 

دیوان‌ عالی پاکستان از زمان ریاست‌جمهوری پرویز مشرف وارد چالش قدرت شده است. در آن مقطع زمانی محمد افتخار چودری و هشت قاضی ارشد دیوان عالی از طرف رئیس‌جمهور از کار برکنار و با مقاومت قضات و وکلای دادگستری روبه‌رو شدند و درنهایت پایان دورة حکومت پرویز مشرف و بازگشت قدرتمندانه قضات دیوان عالی به مقام‌های سابقشان را رقم زدند. رأی دیوان عالی به ریاست افتخار چودری مبنی‌بر ردّ صلاحیت یوسف‌رضا گیلانی نخست‌وزیر، دومین و مهم‌ترین قدرت‌نمایی دیوان عالی است که احتمالاً ساخت قدرت را در پاکستان با پیامدهای مهمی روبه‌رو خواهد ساخت؛ به‌طوری‌که می‌توان گفت دیوان عالی پاکستان در کنار سایر نهادهای قدرت وارد روندی سیاسی با پوشش قضایی شده است.

به ‌این ترتیب به‌نظر می‌رسد که قدرت ملی در پاکستان درحال جابه‌جایی قابل توجهی قرار گرفته باشد و دیوان عالی را می‌توان در کنار نهاد ارتش، نهاد حزبی و سیاسی و نهاد مذهبی، چهارمین منبع قدرت در پاکستان درنظر گرفت. منتها اینکه چنین تحولی به تجزیة بیشتر قدرت ملی در پاکستان منتهی خواهد شد یا نه هنوز زود است که بتوان دست به قضاوت زد. با ‌این حال در این واقعیت که دیوان عالی پاکستان وارد جنگ قدرت شده است جای بحث چندانی وجود ندارد. در واقع رأی دیوان عالی و برکناری نخست‌وزیر حزبی که ازطریق پارلمان روی کار آمده و به‌لحاظ قانونی علی‌القاعده برکناری وی هم از‌طریق رأی عدم اعتماد پارلمان می‌باید صورت می‌گرفت؛ موضوعی که نخست‌وزیر بارها آن را مورد تأکید قرار داده بود، بدین‌معناست که شکل سنتی جابه‌جایی قدرت در روندی جدید قرار گرفته است.

در گذشته کودتای نظامی تنها شکل شناخته‌شدة جابه‌جایی قدرت در پاکستان بوده و هر وقت ژنرال‌های ارتش سیاست‌های دولت حزبی و منتخب را با منافع و مصالح خود در تضاد می‌یافتند دست به کودتای نظامی می‌زدند و دولت حزبی کنار گذاشته می‌شد. ژنرال‌ها در ابتدا وعدة انتخابات پارلمانی را در مهلت قانونی سه ماه می‌دادند و پس از اتمام مهلت، آن را برای آینده‌ای نامعلوم تمدید می‌کردند و بدین‌شکل دست‌کم یک دهه قدرت در دست حکومت نظامی باقی می‌ماند، اما این برای اولین‌بار است که قدرت حزبی بدون دخالت مستقیم ژنرال‌ها و بدون آنکه کل قدرت خود را از دست بدهد و از کار برکنار شود، بخشی از قدرت و تنها نخست‌وزیر را از دست می‌دهد و رئیس‌جمهور مأموریت می‌یابد که نخست‌وزیر دیگری را جایگزین کند و دولت حزبی را حفظ کند. این شیوة تحول قدرت حزبی در همان حال که جدید است حکایت از تعدد منابع قدرت و ورود پیروزمندانه دیوان عالی کشور در معادله قدرت دارد.

رأی دیوان عالی کشور حزب مردم را در موقعیت اتخاذ تصمیمات دشواری قرار دارد بدین‌‌معنا که اگر مقاومت می‌کرد به قانون‌شکنی متهم و بحران سیاسی کشور را عمیق‌تر می‌کرد و اگر مقاومت نمی‌کرد آیندة سیاسی خودش را با ابهام روبه‌رو می‌کرد، با این حال رهبران حزب مردم ترجیح دادند مقاومت نکنند و رأی دیوان عالی را به اجبار بپذیرند. رهبران حزب مردم و متحدان حزبی‌اش در مجلس ملی و مجالس ایالتی تسلیم رأی دیوان عالی شدند و از عمیق‌تر شدن بحران سیاسی کشور تا حدی جلوگیری کردند، اما این امر موقتی به‌نظر می‌رسد. با ورود دیوان عالی کشور در چالش قدرت، بحران سیاسی در پاکستان وارد مراحل تازه‌ای می‌شود و دیگر معلوم نیست که نهادهای حکومتی بتوانند به اساسی‌ترین مشکلات کشور پاسخ مناسب بدهند.
 

درعین‌حال این واقعیت وجود دارد که پاکستان تنها با جنگ قدرت در داخل روبه‌رو نیست. مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی پاکستان تحت تأثیر تحولات افغانستان به‌شدت تخریب شده و نیازمند بازنگری‌های اصولی در سیاست‌ها و روش‌هاست. مناسبات پاکستان با متحد اصلی سنتی‌اش آمریکا به‌شدت تحت فشار است. روابط پاکستان و هندوستان مدت‌هاست که تحت تأثیر فلسفه جهادی ارتش پاکستان و حمایت آی.اس.آی از مبارزان کشمیری به تیرگی گراییده است. پاکستان با افغانستان همسایة دیگرش مناسبات تنش‌آمیزی دارد و هر دو کشور همدیگر را متهم به حمایت از گروه‌های مسلح ضد یکدیگر می‌کنند. مجموعة این‌گونه واقعیت‌ها سبب شده که نوعی اتحاد استراتژیک بین‌ آمریکا ـ هندوستان و افغانستان علیه پاکستان شکل بگیرد. در چنین شرایطی است که پاکستان احساس می‌کند در محاصرة دشمنانش قرار گرفته است. راه‌حل‌ها در این ارتباط متنوع نیست و پاکستان در عمل با گزینه‌های محدودی روبه‌روست. راه‌حلی که گیلانی یافته بود و در سفر اخیرش به لندن آن را با مقامات انگلیسی در میان گذاشت؛ دادن چراغ سبز به آمریکا ازطریق بازگشایی مجدد راه تدارکاتی ناتو به افغانستان بود ولی شرایطی که برای حفظ آبرو پیشنهاد کرد با بی‌اعتنایی آمریکا روبه‌رو شد.

درهرحال پاکستان برای خروج از بن‌بست با چند گزینة محدود بعد از برکناری یوسف‌رضا از مقام نخست‌وزیری روبه‌روست که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

۱. ایجاد فاصله با آمریکا و غرب و نزدیکی با چین، روسیه و ایران؛

۲. یکدست کردن سیاست و دست کشیدن از حمایت از فلسفة جهادی علیه هند، افغانستان، آمریکا و ناتو؛

۳. پذیرش واقعیت کاهش نقش و تسلیم در مقابل نظریات آمریکا.

گمان می‌رود که ساختار ذهنی و عینی قدرت در پاکستان اجازه ندهد که این کشور به سهولت و فوریت در مسیر پذیرش یکی از گزینه‌های ذکرشده قرار گیرد. راه‌حلی که احتمالاً هستة مرکزی قدرت و آی.اس‌.آی برای عبور از شرایط دشوار مورد توجه قرار داده است، ورود دیوان عالی کشور به‌عنوان چهارمین نهاد قدرت و حفظ دولت حزبی ضعیفی است که مسئولیت معامله‌ای بزرگ را با آمریکا و غرب برعهده گیرد تا ژنرال‌های قدرتمند ارتش مجبور نباشند اعتبار ملی خود را در چنین معامله‌ای قربانی نمایند.
 
پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل شبه قاره




 

 




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com