بادرود بر کاربرمحترم
هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است
وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت.
با سپاس -نیکنام
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
POWER PLAY و
آدرس
powerplay.LXB.ir لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
این روزها در همه رسانههای جهان و از همه بیشتر در آمریکا، ایران یکی از موضوعات اصلی بحثها و تحلیلهاست.
این گزارش به نقل از سایت آیپیاس، مجموعهای از چندین اظهارنظر و نوشته از سوی تندروترین جناحها و افراد در آمریکا درباره ایران، برنامه هستهایاش و مذاکرات با غرب است. ویلیام کریستول از نومحافظهکارانی که مسئول اجرای پروژههایی چون ابتکار فارینپالیسی یا پروژه قرن جدید آمریکا بوده و در گروه حامیان متعصب اسرائیل یا کمیته فوقالعاده برای اسرائیل عضو است، در مطلبی سعی کرد رئیسجمهور آمریکا را به جنگ با ایران نزدیکتر کند. در بخشی از مطلب او آمدهاست:
پرزیدنت اوباما میگوید ایران هستهای غیرقابل قبول است. تهدید واقعی و عملی به استفاده از زور شاید آخرین امید برای راضی کردن ایران به کوتاه آمدن باشد. پس آیا زمان آن نرسیده که رئیسجمهور از کنگره درخواست مجوز استفاده از اقدام نظامی علیه برنامه هستهای ایران را بکند؟ مقامات دولت به جای فرار از این موضوع باید گزینه نظامی را روی میز بگذارند و حتی اگر دولت از این امر طفره رفت، کنگره باید به هر حال صدور این مجوز را در نظر بگیرد.
میت رامنی در برنامه "در مقابل ملت" در تلویزیون سیبیاس چنین به کریستول پاسخ داد:
به شما اطمینان میدهم که اگر رئیسجمهور شوم، بدون شک اگر لازم باشد برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک تهدید هستهای برای جهان، از اقدام نظامی استفاده میکنم. به نظر من در این باره حتی به دریافت مجوز ویژه از کنگره برای اقدام نظامی نیازی نیست. رئیسجمهور چنین توانایی دارد.
چارلز راب سناتور سابق که اکنون از روسای گروه کاری ایران در مرکز سیاستگذاریهای غیرحزبی آمریکاست، این هفته در جلسه کمیته نیروهای مسلح سنا با تاکید دوباره بر ضرورت استفاده از زور علیه ایران در کنار اعمال تحریمهای بیشتر به عنوان کلید موفقیت دیپلماسی علیه ایران گفت:
تهدید نظامی مطلوب باید سه اصل داشتهباشد: یک استراتژی موثر اطلاعاتی و پیامرسانی، تدارک اقتصادی و فعالیتهایی برای آمادگی نظامی. این گامها میتواند گزینه نظامی را اثرگذارتر کند و شانس موفقیت تحریمها و دیپلماسی علیه برنامه هستهای ایران را هم بیشتر کند.
خود مرکز سیاستگذاریهای غیر حزبی آمریکا که کارگروه ویژهای برای ایران دارد، در سال ۲۰۰۸ اولین گزارش خود را در این زمینه منتشر کرد. نویسنده این گزارش مایکل روبین بود. مسئول گزارشهای ایران این مرکز مایکل ماکاوسکی برادر دیوید ماکاوسکی از اعضای موسسه خاور نزدیک موسسه واشنگتن است. او یکی از شهرکنشینان یهودی کرانه باختری بوده است. ماه گذشته وقتی خبرنگاری از او پرسید گزارشهای این مرکز درباره ایران دقیق هستند یا نه، او به فعالیتهای گذشته این مرکز و گزارشهایش درباره عراق اشاره کرد و گفت که همه این گزارشها دقیق بوده و هستند. اما پرسش این است که کسی که از شهرکسازی اسرائیلیها در سرزمینهای اشغالی کرانه باختری حمایت میکند، چطور میتواند مدیر یک مرکز به اصطلاح بیطرف در زمینه سیاست خارجی باشد.
پیش از مذاکرات مسکو میان ایران و غرب، نامهای به امضای ۴۴ سناتور آمریکایی خطاب به رئیس جمهور منتشر شد که سناتورها در آن خواستار توقف تلاشهای دیپلماتیک در صورت عدم موافقت ایران با سه درخواست هستهای آمریکا شدهبودند. در این نامه آمدهاست:
اگر مذاکرات مسکو به هیچ توافق مشخصی نرسید، ما از شما میخواهیم در گزینه مذاکره با ایران تجدید نظر کنید و به جای آن بر فشار بیشتر به دولت ایران از طریق تحریم و تهدید نظامی بیافزایید. همانطور که خود شما به درستی اشاره کردید، فرصت دیپلماسی در حال اتمام است و رهبران ایران باید بدانند که این جمله واقعا چه معنی دارد.
گلن گرینوالد نویسنده دیگری از جناح تندروی آمریکا به این نامه چنین پاسخ داد:
نتیجه کاملا معلوم است: حمله نظامی علیه ایران توسط آمریکا، اگر نگوییم گزینه اجباری، دست کم باید بگوییم که گزینه توجیهپذیری است. این نامه به تنهایی نشان میدهد که فعلا دستیابی به توافق ممکن نیست زیرا همه میدانند که ایران هرگز به سه خواسته هستهای غرب یعنی تعطیلی تاسیسات فوردو، واگذاری حق غنیسازی بالای ۵ درصد و تسلیم اورانیوم غنیشدهاش، گردن نمیگذارد. از سوی دیگر ایران باید بداند که نه تنها داشتن سلاح هستهای ، غیرقابل قبول است، بلکه داشتن توانایی و قابلیت آن هم پذیرفته نیست.
جنیفر روبین سردسته نویسندگان تندروی واشنگتنپست در مقالهای با اظهار خشنودی از تهدیدهای نظامی کنگره و تاکید بر اینکه ایران با شرایط غرب کنار نخواهد آمد نوشت:
تهدیدهای فلجکننده علیه ایران خیلی دیر اعمال شده چون ایران اکنون اورانیوم غنیشده کافی برای ساخت چندین بمب را دارد. ما به نقطهای نزدیک میشویم که اوباما مجبور میشود گزینهای را انتخاب کند که تا به حال از آن اجتناب میکرد. این یعنی اقدام نظامی و یا حمایت از اقدام اسرائیل یا قبول یک امر غیرقابل قبول یعنی ایران انقلابی مسلح به سلاح هستهای. وقتی به این نقطه برسیم، معلوم است که تنها دلیل اسرائیل برای اقدام نظامی علیه ایران این میتواند باشد که آمریکا حتی با وجود چنین تهدیدی برای امنیت ملی، وارد عمل نشدهباشد.
بعد ازمذاکرات مسکو مقالهای با امضای تحریریه روزنامه واشنگتنپست در این روزنامه منتشر شد که در آن درخواست رد کردن حق غنیسازی صلحآمیز ایران (یعنی تکرار موضع اسرائیل) و افزایش فشار بر این کشور مطرح شدهبود. در این مقاله آمدهاست:
دولت اوباما باید منظر شنیدن پاسخ نه ایران به درخواستهای غرب باشد و در مقابل هرگونه تلاش روسیه یا اعضای دیگر ائتلاف بینالمللی برای تضعیف جریان فشار به ایران یا دادن امتیازاتی در زمینه لغو تحریمها علیه ایران به شدت مقاومت کند. همچنان نباید حق غنیسازی اورانیوم برای ایران به رسمیت شناختهشود. آمریکا و متحدانش همچنین باید برای افزایش فشار بر حکومت ایران در صورت شکست مذاکرات ، استراتژی داشتهباشند. اسرائیل ممکن است بر اقدام نظامی تاکید کند و اگر قرار است با این گزینه مخالفت شود، حتما باید جایگزینی برای آن وجود داشتهباشد.
بعد از مذاکرات مسکو، مارک کرک از سناتورهای تندروی آمریکایی خواستار اعمال دور جدیدی از تحریمها علیه ایران شد:
بعد از سه دور مذاکره میان ایران و گروه ۱+۵ ، ایران همچنان قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل که خواستار توقف غنیسازی اورانیوم شدهاند را نقض میکند. سنا و مجلس نمایندگان باید فورا درباره یک لایحه جدید برای تحریمها مذاکره کنند و این لایحه را همین ماه برای رئیسجمهور ارسال کنند. این قانون باید شامل تحریمهای سخت و شدید از جمله علیه بخشهای انرژی و مالی، بیمه و حمل و نقل دریایی ایران باشد.
جد بابین معاون وزیر دفاع در دولت جورج بوش که در سال ۲۰۰۶ گفتهبود میخواهد هر کاری لازم است انجام دهد تا معلوم شود دیپلماسی در مقابل ایران جواب نمیدهد، در مطلبی از ضرورت اقدامات سایبری علیه ایران سخن گفت :
توسعه فعالیتهای جنگ سایبری علیه ایران یکی از بهترین گزینههاست. جنگ سایبری تهاجمی هم ارزانتر و هم آسانتر از دفاع سایبری است. ما میتوانیم و باید فعالیتهای دولت و نظامیان ایران را تا آنجا که میتوانیم مختل کنیم. ایران در حال انجام اقدامات جدیدی برای دشوار کردن این حملات است. جنگافزارهای سایبری ما باید برای نفوذ در این برنامهها به کار گرفته شوند. رئیسجمهور جدیدی که بعد از انتخابات امسال سوگند یاد میکند، باید همواره گزینه بدشانسی را در نظر بگیرد. فعالیتهای مخفی نه تنها توسط نیروهای ویژه و عوامل سیا، بلکه توسط جنگجویان کامپیوتری باید دنبال شود. ما تسلیحات متنوعی در اختیار داریم. رئیسجمهور میتواند مجوز استفاده از هر کدام ازاین تسلیحات علیه تاسیسات هستهای ایران را بدهد.
سیاست ما
نظرات شما عزیزان:
نوشته شده توسط اژدر نیکنام | لينک ثابت |جمعه 9 تير 1391برچسب:,