دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 103
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 142
بازدید ماه : 145
بازدید کل : 250240
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

فاصله گرفتن از رویکرد گام به گام و تمرکز بر نتایج
       
 
دنیس راس به گروه 1+5 توصیه کرد
فاصله گرفتن از رویکرد گام به گام و تمرکز بر نتایج
 
 

آمریکا تنها باید نشان دهد که دیپلماسی به بوته آزمون گذاشته شده و شکست خورده به همین دلیل گزینه ای جز حمله نظامی باقی نمانده است. البته ابتدا باید پیشنهاد استفاده از توانایی صلح آمیز هسته ای به ایران را ارائه کند. از سوی دیگر یکی از راه های موفقیت دیپلماسی در مورد ایران این است که آمریکا و متحدانش نشان دهند از شکست دیپلماسی نمی هراسند و برای استفاده از گزینه نظامی آمادگی دارند.

 

دیپلماسی ایرانی: هدف نهایی مذاکرات جاری با ایران که دور بعدی آن دوشنبه در مسکو برگزار می شود همواره یکسان بوده و آن تشخیص تمایل تهران برای پذیرش این نکته است که باید فعالیت های هسته ای اش به گونه ای محدود شود که امکان تغییر مسیر آن به سوی برنامه های تسلیحاتی وجود نداشته باشد. رویکرد جامع گروه 1+5 شامل آمریکا، انگلیس،فرانسه، چین،روسیه و آلمان نیز همواره یک نواخت بوده و آن دنبال کردن روندی افزایشی و گام به گام بوده که اعتمادسازی از جانب ایران در خصوص برنامه های هسته ای اش منجر شود.

 

گروه 1+5 به جای اینکه ببیند آیا امکان معامله ای گسترده تر وجود دارد، همواره روی گام مقدماتی به منظور اقدامات اعتمادساز از جانب ایران تمرکز کرده و این در حالی است که با توجه به عدم تعدیل تحریم ها، تهران از برداشتن این گام اجتناب می کند. در این مرحله رویکرد گام به گام نیز بیشتر به یک دام می ماند تا وسیله ای برای موفقیت.

مشکل اینجاست که استراتژی گروه 1+5 به خرید زمان وابسته است. ایالات متحده و دوستان اروپایی اش به واقع امیدوارند که تحریم های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی، مقامات تهران را به مصالحه ترغیب کند. این در حالی است که چشم انداز سخت تر شدن تحریم های غرب علیه ایران با تحریم های نفتی اتحادیه اروپا که حدود 2 هفته دیگر اعمال می شوند ، وجود دارد. با توجه به اینکه تحریم ها تا کنون حدود 50 درصد از ارزش پول رایج ایران کاسته اند و تحریم های آمریکا علیه بانک مرکزی ایران ، فروش نفت برای جمهوری اسلامی را دشوارتر می کند ، توجیهی منطقی برای غرب وجود دارد که در مورد ایران با زمان بازی کند.

اما از دیدگاهی دیگر بازی با زمان به نفع گروه 1+5 نیست. هرچند ایران اعلام کرده در مذاکرات مسکو مساله تعلیق غنی سازی اورانیوم را بررسی می کند اما آژانس بین المللی انرژی اتمی به تازگی فاش کرده است که ایران هم اکنون 6 هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده با خلوص پایین در اختیار دارد و در صورتی که عملیات فرآوری بیشتری روی این حجم از اورانیوم غنی شده انجام شود، می توان از آن برای ساخت دست کم 5 بمب هسته ای استفاده کرد. البته این جدا از ذخایر اورانیوم غنی شده با خلوص بالاست که از تاسیسات غنی سازی فوردو به دست می آید. در این سایت غنی سازی 20 درصدی انجام می شود و تبدیل کردن این نوع از اورانیوم غنی شده به مواد لازم برای ساخت سلاح زمان کمتری نیاز دارد.

استراتژی گروه 1+5 بر این نکته متمرکز است که از اقدام نظامی یکجانبه اسرائیل علیه ایران جلوگیری شود اما زمانی که برآورد های اسرائیل نشان می دهد توسعه هسته ای جمهوری اسلامی ادامه دارد، جای تعجبی نیست که مقامات این کشور اعلام کنند زمان در مورد ایران رو به پایان است. در واقع رویکرد برنامه هسته ای ایران به گونه ای است که ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل آن را به منطقه امن برای ایران تعبیر می کند. مقصود باراک از این تعبیر این است که برنامه های هسته ای ایران در حال نزدیک شدن به مرحله است که آن را در مقابل حمله نظامی اسرائیل مصون می دارد. این همان شرایطی است که هیچ نخست وزیری در اسرائیل خواستار آن نیست. مواجه اسرائیل با تهدیدی جدی که نمی تواند از گزینه نظامی علیه آن استفاده کند.  

در حالی که مذاکرات به سومین دور خود نزدیک می شود؛ نشانه های اندکی از موافقت تهران با اعمال محدودیت ها در برنامه های هسته ای یا اقداماتی که به کاهش نگرانی های اسرائیل منجر شود، وجود دارد. در واقع؛ باوجود اعمال فشارهای اقتصادی بر ایران به نظر می رسد که تهران شتابی ندارد. البته ایرانیان فشار های ناشی از تحریم های اقتصادی را حس می کنند و امیدوارند که این تحریم ها تعدیل شوند و به همین دلیل در مذاکرات حضور دارند. در این مرحله آنها خواستار تعدیل چشمگیر تحریم ها در مقابل برداشتن گام های اولیه یعنی تعلیق عملیات غنی سازی 20 درصدی هستند. از سوی دیگر مقامات تهران بر این باورند چشم انداز شکست دیپلماتیک به نوبه خود نوعی فشار بر گروه 1+5 است. ژست دیپلماتیک ایران در مذاکرات بغداد حاکی از همین نگرش بود و اکنون در آستانه مذاکرات مسکو روزنامه کیهان نیز پیش بینی روندی سازنده از این گفت و گوها را ندارد.

این جایی است که دام برای واشینگتن در رویکرد گام به گام گسترانیده شده است. آمریکا می گوید که در روندی غلط شرکت نمی کند و هر دور از مذاکرات باید از توجیه کافی برای برگزار کردن دور بعدی مذاکرات برخوردار باشد. بنابراین در صورتی که از مذاکرات مسکو نتیجه ای به دست نیاید، آیا آمریکا گفت و گو ها را متوقف خواهد کرد؟ ایران به غنی سازی ادامه خواهد داد و به نگرانی های اسرائیل دامن می زند و به این ترتیب توجیه اسرائیل برای کنار گذاشتن گزینه نظامی از بین می رود. این صحیح است که آمریکا به دنبال زمان بیشتر برای تاثیرگذاری تحریم ها علیه ایران است اما نقطه پایان این روند کجاست؟ در صورتی که آمریکا به طور مشخص به اسرائیل اعلام نکند که باید از حمله صرفنظر کند چرا که این هدف را دنبال خواهد کرد، هر گونه صبوری نشان دادن برای به نتیجه رسیدن تحریم ها در مورد ایران اینگونه تعبیر می شود که واشینگتن خواستار نتیجه ای است که به جای بازدارندگی ، برنامه های هسته ای ایران را محدود کند و این آن چیزی نیست که باراک اوباما به دنبال آن است. رئیس جمهور آمریکا بارها اعلام کرده است که در مورد برنامه های هسته ای ایران هدف بازدارندگی دنبال می کند نه محدود کردن.

اما به نظر نمی رسد که امروز ایرانیان به این امر اعتقاد داشته باشند. به همین دلیل است که دیپلماسی آمریکا باید موضع خود را معتبر تر کند. رویکرد گام به گام کنونی در این جهت حرکت نمی کند و خود را بیش از اندازه به روندی اتساعی وابسته کرده است. از سوی دیگر این روند توانایی آمریکا برای ارائه پیشنهاد های جامع به ایرانیان را نقض می کند.

دیپلماسی پیرامون یک پیشنهاد جامع می تواند اینگونه باشد که به ایران پیشنهاد توانایی هسته ای غیر نظامی ارائه شود و در صورتی که تهران آن را نپذیرفت آنگاه جامعه بین المللی مشاهده می کند که جمهوری اسلامی به دنبال توانایی هسته ای تسلیحاتی است. ترک روند مذاکرات گام به گام و آغاز مذاکرات مستقیم با پیشنهادی جامع مزیت های دیپلماتیکی به همراه دارد. نخست اینکه احتمال کنار گذاشته شدن گزینه نظامی از سوی اسرائیل بیشتر می شود و دوم اینکه آمریکا برای استفاده از نیروی نظامی در صورت لزوم به یک توجیه معتبر نیاز دارد. این یک واقعیت است که ایران به مهندسی هسته ای آشنایی دارد و در صورت تخریب تاسیسات هسته ای اش می تواند آنها را بازسازی کند. به همین دلیل حتی در صورت استفاده از گزینه نظامی نیز باید تحریم ها همچنان اعمال شوند و برای تحقق این هدف جامعه بین المللی باید کاملا توجیه شده باشد تا از این روند حمایت کند.

نکته اینجاست که آمریکا تنها باید نشان دهد که دیپلماسی به بوته آزمون گذاشته شده و شکست خورده به همین دلیل گزینه ای جز حمله نظامی باقی نمانده است. البته ابتدا باید پیشنهاد استفاده از توانایی صلح آمیز هسته ای به ایران را ارائه کند. از سوی دیگر یکی از راه های موفقیت دیپلماسی در مورد ایران این است که آمریکا و متحدانش نشان دهند از شکست دیپلماسی نمی هراسند و برای استفاده از گزینه نظامی آمادگی دارند. تاریخ نشان می دهد زمانی که تهدید نظامی علیه ایران جدی بوده، نتایجی نیز به دست آمده است. در سال 2003 زمانی که آمریکا به عراق حمله کرد و احتمال می رفت هدف بعدی ایران باشد، نوعی تغییر رفتار در تهران حاصل شد.

نخستین گامی که گروه 1+5 باید در مورد ایران بردارد، فاصله گرفتن از رویکرد گام به گام و تمرکز بر نتایج به جای گام های مقدماتی است . چرا که روند جاری، دامی است که در صورت گرفتار شدن در آن آمریکا یا باید برای همیشه مذاکرات با ایران را متوقف کند یا آن را در شرایطی ادامه دهد که در هر ثانیه احتمال تهدید نظامی اسرائیل علیه ایران وجود دارد. این روند باید شفاف شود و پیشنهادی معتبر روی میز قرار گیرد. البته به دست آوردن موافقت دیگر اعضای گروه 1+5 در این زمینه به زمان نیاز دارد اما زمانی که این توافق حاصل شود، نتایج آن در مذاکره با ایران نمایان خواهد شد. مهمتر اینکه ، این رویکرد نشان می دهد که آمریکا و متحدانش برای هر نتیجه ای آمادگی دارند. از توافق دیپلماتیک گرفته تا شکست دیپلماتیک و آمادگی برای استفاده از گزینه نظامی.

نویسنده: دنیس راس، مشاور موسسه واشینگتن که پیش تر سمت دستیار ویژه اوباما را بر عهده داشته است.




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com