بادرود بر کاربرمحترم
هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است
وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت.
با سپاس -نیکنام
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
POWER PLAY و
آدرس
powerplay.LXB.ir لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
آرايش مواضع 1+5 در مقابل ايران
در آستانه مذاكرات مسكو در حال شكل گيري است
در حالي كه يك هفته به مذاكرات 1+5 و ايران در مسكو باقي است، آرايش مواضع طرف مقابل ايران دچار تغييري اندك شد: از جمله اينكه چين از ايران خواست در مواضع خود در مسكو، انعطاف بيشتري داشته باشد و از سوي ديگر موضع روسيه كه ميزبان نشست آينده 1+5 و ايران خواهد بود با خوش بيني به نتايج نشست آينده و حمايت از مواضع هسته يي ايران همراه بود. اين در حالي است كه طرف غربي همچنان بر مواضع قبلي خود ايستاده است و رژيم صهيونيستي نيز كه پيش از اين متهم شده بود در مذاكرات تاثيرگذار است، اكنون خبر از زاويه پيدا كردن مواضعش با گروه 1+5 مي دهد.
امريكايي ها كه در روند مذاكرات بغداد و قبل از آن نيز به تحريم ها عليه ايران تاكيد داشتند و در آستانه نشست بغداد كنگره امريكا تحريم جديدي را عليه ايران مطرح كرد، اكنون برنامه هاي جديدي را براي تحريم فروش نفت ايران در نظر گرفته اند تا كشورهايي را كه به ايران نفت مي فروشند تحريم كنند و همزمان با تاكيد بر تحريم ها عليه ايران، وزير خارجه اين كشور براي چندمين بار از ايران خواست در مسكو به اقدامي ملموس دست بزند تا به اين ترتيب نتيجه مذاكرات آينده را تنها به گردن ايران گذاشته باشد و در صورت به توافق نرسيدن، تنها ايران مسوول شكست مذاكرات شناخته شود. در واقع اتفاقي كه مي توان گفت در نشست بغداد نيز افتاد و در نامه اخير اشميد، معاون كاترين اشتون به باقري، معاون جليلي مشهود است.
به گزارش ايسنا، «هو جين تائو» روز جمعه در گفت وگو با رييس جمهور ايران از شكاف ها و فاصله ها ميان ايران و گروه 1+5 گفت و تاكيد كرد پيشرفت هايي كه در ماه گذشته در بغداد صورت گرفت باعث تداوم گفت وگوها شد، اما هنوز شكاف هايي بين تهران و شش قدرت جهاني كه طرف مذاكره با تهران هستند، وجود دارد.
رييس جمهور چين در اين ديدار، از ايران خواست در مذاكرات بين المللي درباره برنامه هسته يي اش انعطاف پذيري و واقع گرايي از خود نشان دهد.
اين در حالي است كه وزير امور خارجه امريكا در يك كنفرانس خبري تاكيد كرد كه منتظر است تا در نشست مسكو اقدام ملموسي از ايران ببيند.
به گزارش ايسنا، هيلاري كلينتون گفت: يكي از نگراني هاي اصلي، برنامه غني سازي اورانيوم ايران است و اينكه هدف مذاكرات 18 و 19 ژوئن در مسكو آغاز كارهاي لازم براي يك راه حل ديپلماتيك است. ما مي خواهيم آنها در حالي به مذاكرات بيايند كه براي اتخاذ گام هاي ملموس آماده اند.
اما هر چه به مذاكرات مسكو نزديك مي شويم، ابراز خوش بيني روس ها بيشتر مي شود. تا جايي كه روز گذشته رييس جمهور اين كشور از مواضع هسته يي ايران حمايت و اعلام كرد ما همواره از حق مردم ايران به داشتن فناوري مدرن از جمله استفاده صلح آميز از انرژي اتمي حمايت كرده ايم. اما من مايلم تاكيد كنم كه منظور من برنامه صلح آميز است و شما از موضع ما مطلعيد. وزير خارجه اين كشور نيز بر راهكارهاي ديپلماتيك در حل مناقشه هسته يي ايران تاكيد كرد. در حالي كه مواضع غربي ها همچنان مانند دوران قبل است و تاكيد دارند، ايران بايد پيشنهاد غربي ها را بپذيرد.
بعد از گذشت دو هفته از مذاكرات بغداد و در حالي كه يك هفته به مذاكرات مسكو باقي است، نامه نگاري هاي معاونان جليلي و اشتون كه براي تعيين زمان نشست جلسه معاونان صورت گرفت، مسائلي فراتر از توافق براي اين نشست را در برگرفت و اشاره يي به اختلافات طرفين در مذاكرات بغداد و نيز ميانجيگري چين و روسيه براي ادامه مذاكرات داشت. اين در حالي است كه در كنفرانس خبري بعد از مذاكرات و سخنان بعدي طرفين مذاكره اشاره يي به اين اختلافات نشد و تنها خبري كه به طور رسمي از جليلي و اشتون منعكس شد، تصميم براي نشست بعدي در مسكو بود.
به گزارش ايسنا، پس از آنكه «علي باقري» معاون «سعيد جليلي» در نامه نگاري هايش با معاون اشتون پاسخي به درخواست هايش مبني بر برگزاري نشست معاونان و كارشناسان دو طرف براي بررسي دستور كار مذاكرات بعدي در مسكو دريافت نكرد و سعيد جليلي در نامه به كاترين اشتون در روز چهارشنبه گذشته نسبت به تعلل طرف مقابل در برگزاري جلسه معاونان و كارشناسان تذكر داد و اراده آنان (1+5) را براي گفت وگوهاي موفق در مسكو در ابهام و ترديد خواند، «هلگا اشميد» معاون اشتون نامه باقري را پاسخ داد.
اشميد در نامه خود خطاب به باقري آورده است: «مسائلي كه در نامه هاي اخيرتان مطرح شد، كمي باعث تعجبم شد. مايلم يادآوري كنم كه در طول مذاكرات مان در بغداد،گروه 1+5 يك پيشنهاد صريح را ارائه كرد كه از يك طرف به نگراني هاي كليدي ما درباره فعاليت هاي غني سازي 20 درصدي مي پردازد، و در همان حال فرصت هاي جالبي را براي همكاري در زمينه حوزه هاي هسته يي ديگر كه به نفع ايران خواهد بود، ارائه مي كند. گروه 1+5 در آن زمان تمايل خود را به گفت وگوهاي عميق، از جمله در سطح كارشناسان ابراز كرده بود تا جزييات اين پيشنهاد مورد بررسي قرار گيرد.» معاون اشتون در ادامه تاكيد كرده است: متاسفانه ايران در بغداد آمادگي اين را نداشت كه پيشنهاد ما درباره ورود به مذاكرات پيرامون مفاد اين پيشنهاد را بپذيرد.»
اشميد درخواست ايران براي نشست معاونان را دلگرم كننده دانست و در ادامه نامه خود به باقري آورده است: «در مذاكرات استانبول و پس از آن ما يك چارچوب مشخص و مثبت را براي روند پايدار مذاكرات جدي برقرار كرديم. من و شما تماس هاي تلفني و ديدارهاي طولاني بسياري براي تحقق اين هدف داشتيم. اكنون نياز به تعامل جدي درباره مسائل مهم وجود دارد تا درباره گام هاي ملموس اعتمادسازي كه بتواند سريع به اجرا گذاشته شود، به توافق برسيم. ما واقعا اميدواريم يك تعهد سياسي از جانب شما وجود داشته باشد.»
ايسنا در ادامه گزارش خود آورده است: در مذاكرات بغداد صرفا بر سر برگزاري نشست در سطح كارشناسان توافق شد و دستور كار اين نشست، بررسي پيشنهاد 1+5 به ايران است كه در بغداد ارائه شده است، اين در حالي است كه مذاكرات بغداد بعد از اينكه ايران ارزيابي 1+5 درباره پيشنهاداتش را دريافت نكرد به چالش كشيده شد و مي رفت كه يك بار ديگر به بن بست كشيده شود و حتي موضوع ادامه مذاكرات تحت الشعاع قرار گرفت، اما با ميانجيگري نمايندگان چين و روسيه، توافق شد تا مذاكرات براي دور بعدي در مسكو (18 و 19 ژوئن) برگزار شود.
اين در حالي است كه رييس شوراي امنيت ملي رژيم صهيونيستي در مصاحبه با روزنامه اسراييلي «جروزالم پست» مدعي شد، جامعه بين المللي به «لحظه تصميم گيري و تقابل» در قبال برنامه هسته يي ايران رسيده است.
رژيم صهيونيستي كه به عنوان عاملي غيرمستقيم در مذاكرات با ايران نقش بازي مي كند اكنون از زمان توافق گروه 1+5 و ايران خبر داده و با ابراز نگراني از اين تصميم جامعه جهاني اعلام كرده است كه موضع اسراييل توقف كامل غني سازي ايران است در حالي كه جامعه جهاني تصميم بر سازش با ايران دارد.
به نظر مي رسد اين موضع گيري اسراييلي ها در آستانه نشست مسكو، سعي در القاي اين مساله دارد كه مواضع رژيم صهيونيستي با گروه 1+5 زاويه پيدا كرده است، در حالي كه در جريان نشست بغداد طرف ايراني اعلام كرد كه سايه سياست هاي صهيونيست ها بر مذاكرات سنگين بود.
روزنامه اعتماد
نظرات شما عزیزان:
نوشته شده توسط اژدر نیکنام | لينک ثابت |شنبه 20 خرداد 1391برچسب:,