دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 440
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 479
بازدید ماه : 482
بازدید کل : 250577
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

تحلیل سیاست خارجی فرانسه پس از انتخابات اخیر


 
تحلیل سیاست خارجی فرانسه پس از انتخابات اخیر

عباس سروستانی، پژوهشگر مسائل اروپا


برای تحلیل رفتار دولت‌ها در عرصة سیاست بین‌الملل از سطوح تحلیل مختلفی استفاده می‌شود. یکی از این سطوح تحلیل سطح تحلیل خرد یا سطح تحلیل ملی است که به بررسی توانایی دولت‌های ملی و یا به اصطلاح بررسی مقدورات ملی دولت‌ها نسبت به محذورات بین‌المللی آنها می‌پردازد. در سطح تحلیل خرد یا ملی جابه‌جایی دولت‌ها یکی از مؤلفه‌های اساسی است که کنش بازیگران را در عرصة جهانی تحت تأثیر قرار می‌دهد. انتخابات اخیر فرانسه و پیروزی سوسیالیست‌ها به رهبری فرانسوا اولاند در این انتخابات با توجه به نظام سیاسی ریاستی فرانسه و جایگاه مهم شخص رئیس‌جمهور در عرصة سیاست خارجی پیامدهای مهمی را برای سیاست خارجی فرانسه به همراه دارد.

در عرصة سیاست خارجی، سارکوزی جهت ایفای نقشی محوری‌تر در فعل‌وانفعالات منطقه‌ای و بین‌المللی تغییراتی اساسی را در سیاست خارجی فرانسه به‌وجود آورده بود. شاید محسوس‌ترین تغییری که در سیاست خارجی فرانسه در زمان سارکوزی اتفاق افتاد گسست از سنت‏ گلیستی در فرانسه و بهبود روابط فراآتلانتیکی با ایالات متحده باشد. سارکوزی تلاش کرد تا مناسبات فرانسه با ایالات متحده را که از زمان مخالفت ژاک شیراک با ائتلاف ضدعراقی به رهبری آمریکا در سال 2003 رو به سردی گرایید را بهبود بخشد و در سایة ایالات متحده، فرانسه را به بازیگری درجه اول در عرصة بین‌المللی تبدیل کند. سارکوزی پس از چهل سال در راستای بهبود روابط خود با آمریکا دوباره به عضویت ناتو درآمد، با ایجاد پیوند تنگاتنگ‌تر میان اتحادیه اروپا و کشورهای سواحل جنوبی مدیترانه و تشکیل اتحادیه مدیترانه‌ای فرانسه را به بازیگری مؤثر در این منطقه تبدیل کرد و با مشارکت فعال در بحران‌های افغانستان، سوریه، لیبی و حمایت از بهار عربی، پرستیژ بین‌المللی این کشور را افزایش داد. وی همچنین پس از دویست سال در خلیج فارس صاحب یک پایگاه نظامی به میزبانی امارات متحده عربی شد. گرچه سارکوزی در عرصة سیاست خارجی کارنامة نسبتاً قابل قبولی دارد، اما فرانسه چنان درگیر بحران‌ها و منازعات داخلی بود که مسائل سیاست خارجی کمتر در عرصة انتخابات مؤثر واقع شد و درنهایت با انتخاب شدن فرانسوا اولاندِ سوسیالیست به ریاست‌جمهوری فرانسه باید منتظر ماند که آیا تغییرات اعلام‌شده توسط وی به سیاست خارجی نیز سرایت می‌کند یا خیر؟

واقعیت این است که درطول پنج سال ریاست‌جمهوری سارکوزی، علی‌رغم همه موفقیت‌هایی که سیاست خارجی فرانسه به‌دست آورد، این کشور بخشی از قدرت و منزلت بین‌المللی خود را در اروپا و خاورمیانه نیز از دست داده است. سیاست‌های نواستعماری فرانسه در لیبی، سوریه و ساحل عاج، دخالت در امور داخلی سایر کشورها با نام رسالت اروپایی و مداخلات بشردوستانه، بازگشت به استعمار قدیم که عمدتاً در خدمت سیاست‌های ایالات متحده آمریکا بود و اتحاد غیرطبیعی با حکام مستبد منطقة خلیج فارس ازجمله قطر و عربستان، سیاست همراهی با آمریکا و تقابل با نیروهای نوظهور مانند چین و روسیه باعث به‌وجود آمدن بحران‌های عمیقی در سیاست خارجی فرانسه شد. همة این عوامل باعث شده است تا مردم فرانسه برای رهایی از این بحران‌های داخلی و خارجی چشم به تغییرات فرانسوا اولاند بدوزند. نگاهی به مواضع انتخاباتی اولاند نشان می‌دهد که وی علاوه‌بر اینکه در سطح داخلی حامی عدالت اجتماعی و مخالف سیاست‌های انقباضی اقتصادی و طرح ریاضت اقتصادی است در عرصة بین‌المللی نیز به‌دنبال تغییراتی در سیاست خارجی در سطح قاره‌ای، فراآتلانتیکی و بین‌المللی است.

مهم‌ترین مسئلة حال حاضر قارة اروپا، مسئلة بحران مالی در حوزة یورو است؛ مسئله‌ای که اتحادیه اروپا و به‌خصوص کشورهای آلمان و فرانسه تلاش کردند تا با اِعمال سیاست‌های ریاضت اقتصادی از آثار بحران بکاهند. شاید مهم‌ترین مسئلة سیاست خارجی اولاند در سطح اتحادیه اروپا همین مسئلة سیاست‌های ریاضت اقتصادی باشد که منشأ بسیاری از نارضایتی‌ها در دولت‌های کنونی اتحادیه اروپاست. به‌نظر می‌رسد اولاند مانند سارکوزی اعتقادی به سیاست‌های ریاضت اقتصادی که در نیمی از اروپا به اجرا درآمده است ندارد و وی برخلاف آلمان و سارکوزی معتقد است که سیاست‌های انقباضی شدید، اقتصاد را از رونق می‌اندازد و همین مسئله باعث ایجاد نگرانی‌هایی در دولت‌های محافظه‌کار اتحادیه اروپا شده است.
 

در سطح فراآتلانتیکی نیز به‌نظر می‌رسد اولاند به‌تبع سیاست‌های گلیستی سیاست‌های همراهی با ایالات متحده را تعدیل کند و روی عناصری از استقلال‌طلبی فرانسه در عرصة بین‌المللی تأکید کند. وعده برای خروج زودتر از موعد نیروهای فرانسوی از افغانستان نمونه‌ای از تلاش‌های اولاند جهت تعدیل روابط با ایالات متحده است.
در منطقة خاورمیانه نیز نامزد مورد علاقه سوسیالیست‌ها مواضع نرم‌تری نسبت به سوریه دارد. او معتقد است که مداخلات نظامی نابهنگام اغلب مسائل را بدتر کرده است. اولاند معتقد است که ایجاد دموکراسی در جهان عرب تازمانی‌که عربستان و قطر روی آنها نفوذ دارند امکان‌پذیر نیست. او معتقد است که باید ساختار سیاسی نظام‌های حاشیة خلیج فارس را اصلاح کرد و روسیه، چین، و هند را به‌عنوان شریک دید نه رقیب.

درمورد جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به شعارهای انتخاباتی اولاند و نفوذ لابی صهیونیستی در این کشور، به‌نظر نمی‌رسد که سیاست خارجی فرانسه درقبال جمهوری اسلامی ایران و برنامة هسته‌ای تغییرات محسوسی کند. ابراز نگرانی اولاند از رفتار جمهوری اسلامی ایران درقبال اسرائیل و تلقی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به‌منزلة خط قرمز فرانسه نمونه‌ای از تلاش‌های اولاند برای جلب حمایت لابی صهیونیست‌هاست.

انتخابات اخیر فرانسه و انتخاب اولاند بیشتر متأثر از مسائل داخلی مانند سیاست‌های اقتصادی انقباضی، بحران مالی و افزایش بیکاری، افزایش مالیات و سن بازنشستگی، و رشد مهاجرت ناشی از انقلاب‌های عربی بود و مؤلفه‌های سیاست خارجی نقش چندانی در مسائل انتخاباتی نداشت. با انتخاب شدن اولاند نیز نباید امیدوار بود که تغییرات محسوسی در سیاست خارجی فرانسه به‌خصوص درمورد جمهوری اسلامی ایران به‌وجود آید.





نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com