دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 110
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 149
بازدید ماه : 152
بازدید کل : 250247
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

سایه اسرائیل بر مذاکرات ایران با غرب



 



 
 
سایه اسرائیل بر مذاکرات ایران با غرب

دکتر داوود هرمیداس باوند، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل بین المللی در گفتاری برای دیپلماسی ایرانی به مذاکرات ایران و 1+5 می پردازد و معتقد است سفر مذاکره کننده ارشد آمریکایی به اسرائیل نشان می دهد که دیپلماسی منطقه ای آمریکا در مورد پرونده هسته ای ایران به خاطر راضی نگه داشتن اسرائیل و لابی این کشور در آمریکاست.


دیپلماسی ایرانی:
نمایندگان ایران و گروه 1+5 در حالی بر سر میز مذاکره در بغداد حاضر شدند که انتظارات فراوانی از مذاکرات بغداد فراهم شده بود. این انتظار بر اساس قرائن و شواهدی بود که در افق از سوی هر دو طرف ظاهر شده بود. از سوی دیگر مشکلات همه جانبه همه طرف های مذاکره اقتضا می کرد که یک تفاهمی صورت بگیرد.

 

شرایط موجود بین المللی الزاماتی برای غرب فراهم کرده است که به دنبال توافقی هرچند حداقلی با ایران و فروکاستن از بحران مربوط به پرونده هسته ای ایران باشند. ایالات متحده تا کمتر از هشت ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری دارد و قطعا در فضای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باراک اوباما رئیس جمهور کنونی این کشور به دنبال دستاوردی عینی در مذاکرات است تا نشان دهد که استراتژی او مبتنی بر استفاده از دیپلماسی و مذاکره در قبال ایران نتیجه بخش بوده است. شکست مذاکرات ایران و 1+5 بیش از هرچیز می تواند به ضرر اوباما تمام شود چرا که رقبای جمهوری خواه او و لابی اسرائیل در آمریکا که او را به نرمش در مقابل ایران متهم می کردند این موضوع را بهانه انتقادات جدی تر خواهند کرد. از این رو به نظر می رسید که آمریکا به دنبال این است که این مذاکرات با پیروزی نسبی خاتمه یابد.

 

تغییر رییس جمهور فرانسه و مشکلات مربوط به بحران یورو نیز اروپا را تشویق می کرد که به دنبال تفاهم و توافقی با ایران باشند تا بتوانند از زیر بار فشار مربوط به تحریم نفتی ایران و احیانا افزایش قیمت نفت رها شوند. ایران نیز در ماههای گذشته بیش از گذشته اثر تحریم ها را بر اقتصاد خود احساس کرده است و این می توانست انگیزه ای جدی برای ایران جهت مذاکرات با هدف تفاهم باشد.

علائم و شواهدی نیز در این راستا دیده می شد. در ایران فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی پیش از مذاکرات گفته بود که ایران به اندازه مورد نیاز برای رآکتور تحقیقاتی تهران اورانیوم 20 درصد تولید کرده است و بعد از این نیازی برای ادامه غنی سازی 20 درصد وجود ندارد. از سوی دیگر نیویورک تایمز چند روز پیش مطلبی را منتشر کرده بود مبنی بر این که خواست های آمریکا عبارتند از انتقال مواد 20 درصد غنی شده در ایران به خارج، تعطیلی فوردو و تعلیق غنی سازی 20 درصد. از آنجا که شنیده شده بود که آمریکا امکان دارد که غنی سازی 5 درصد را بپذیرند و 20 درصد را فقط به اندازه مورد نیاز برای سایت دانشگاه تهران بپذیرند  بر این موضوع توافق صورت گیرد که بیش از این اقدامی برای غنی سازی 20 درصد صورت نگیرد. در حالی که این انتظارات وجود داشت بسته پیشنهادی ایران در برگیرنده کلیات سابق و پیشنهادات غرب نیز دربرگیرنده امتیازاتی نبود که ایران را ترغیب به توافق کند.

اینک عدم توافق دو طرف نشان می دهد که درخواست ها و طرح غرب بیشتر جنبه تاکتیکی دارد. یعنی غرب به دنبال این است که در مذاکرات بعدی امتیازی را که ایران خواهان آن است به ایران ندهد. یعنی غرب علاقه مند است به نحوی مذاکرات را مدیریت کند که ایران خواهان امتیازات گسترده ای نباشد. یعنی غرب می خواهد به ایران در مورد شکست مذاکرات هشدار دهد و به ایران بفهماند که نباید انتظار امیتازات آنچنانی نداشته باشد. چنین فضایی منجر به این می شود که در دور بعد مذاکرات که در روسیه برگزار خواهد شد ایران با انتظار محدود و کمتری حاضر شود و خود را آماده کند تا توافق را با شرایط سخت تری بپذیرد.

با این حال به نظر می رسد که اگر همچنان دو طرف بر شرایط و مواضع اولیه خود پایفشاری کنند و تعدیلی در مواضع خود صورت ندهند توافق و تفاهمی صورت نخواهد گرفت. شکی در آن نیست هر دو طرف برای این که به تفاهمی نائل شوند باید در مواضع اولیه اعلام شده خود تعدیل کننند وگرنه سازش و مذاکره معنایی ندارد. مذاکره برای دستیابی به سازش و تفاهمی است. اگر قرار باشد از ابتدا طرفین بر مواضع اولیه خود تاکید و ایستادگی کنند اساسا مذاکرات راه به جایی نخواهد برد. فلسفه مذاکره همین است که طرفین از صددرصد خواست های اولیه دست بکشند و به حداقلهایی که بین دو طرف توافق می شود قناعت کنند. ممکن است در شرایطی یکی از دو طرف به دلیل اولویت امنیت یا صلح به تمام خواست های دیگری تن در دهد ولی در مواقع عادی که مذاکره صورت می گیرد طرفین باید تعدیل هایی در مواضع خود انجام دهند که سازش صورت گیرد. بنابراین زمانی که دو طرف بر مواضع خود جدی هستند مذاکرات با شکست مواجه می شود. به نظر من اگر مذاکرات ایران و 1+5 درمسکو هم به نتیجه نرسد پیامدهای نگران کننده ای در پی خواهد داشت.

در حالی دوطرف مذاکرات را تا دور بعدی گفت‌و‌گوهای هسته‌ای ۲۹ و ۳۰ خردادماه در مسکو متوقف کردند که وندی شرمن، معاون امور سیاسی وزارت خارجه آمریکا و مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در امور هسته‌ای ایران به اسرائیل سفر کرده است تا در مورد مسائل منطقه‌ای با مقامات تل‌آویو گفت‌وگو کند. در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که خانم شرمن در این سفر «بر تعهد آمریکا درقبال امنیت اسرائیل تأکید مجدد خواهد کرد.»

به نظر می رسد این سفر نشان می دهد که تا چه اندازه مذاکرات با فشار اسرائیل مرتبط است. محور رویکرد آمریکا در مسئله هسته ای ایران اسرائیل است. اسرائیل با دستاویز قرار دادن برخی شعارهای مقامات ایرانی مقامات آمریکایی را برای دریافت سلاح های پیشرفته و کمک های فراتر از مبلغ معمولی که سالانه آمریکا پرداخت می کند، تحت فشار قرار می دهد. یعنی اسرائیل از هر اظهار نظری سوء استفاده می کند. به عنوان مثال وقتی که گفته می شود که اسرائیل باید از نقشه جغرافیایی جهان حذف شود این سخنان ممکن است برای ما فقط شعاری با مصرف داخلی محسوب شود ولی اسرائیل از همین بهره برداری می کند و خود را مظلوم و در خطر نشان می دهد. اسرائیل تلاش می کند نشان دهد که هدف ایران از فعالیت های هسته ای دستیابی به سلاح های هسته ای برای نابودی این کشور و حذف از نقشه جغرافیا است. بنابراین اسرائیل مطرح می کند که برای تضمین بقای خود باید پیشرفته ترین تجهیزات نظامی را داشته باشد و آمریکا باید بیش از گذشته به این کشور کمک کند. از سوی دیگر اسرائیل به طور مداوم بر استفاده از نیروی نظامی برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران تاکید می کند. اسرائیل پیش از این نیز با حمله به تاسیسات هسته ای عراق و سوریه در برنامه های هست های این دو کشور اختلالاتی ایجاد کرده بود. با این حال ایران با سوریه و عراق تفاوت های جدی دارد و اسرائیل امیدوار است که اگر قرار است اقدام سخت افزاری در مواجهه با ایران صورت گیرد همانطور که چندی پیش شیمون پرز اعلام کرده بود آمریکا این اقدام را انجام دهد و پیامدهای آن را نیز به جان بخرد. این که مقامات اسرائیلی گه گاه سخن از این سر می دهند که ممکن است اسرائیل دست به اقدامات نظامی علیه ایران بزند با این رویکرد است که یا آمریکا را مجبور کند که بر فشار بر ایران بیفزاید و از سوی دیگر امتیازات بیشتری به اسرائیل دهد و همچنین آمریکا را به این سمت سوق دهد که چنین اقدامی را خود به گردن بگیرد.

بنابراین دیپلماسی منطقه ای آمریکا در مورد پرونده هسته ای ایران به خاطر راضی نگه داشتن اسرائیل و لابی این کشور در آمریکاست. بنابراین مذاکرات غرب با ایران با موضوع اسرائیل کاملا گره خورده است./ 16

 




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com