دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 63
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 102
بازدید ماه : 105
بازدید کل : 250200
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

قرارداد نفتی پوتین با آمریکا؛ مناسبات اقتصادی ورای مناقشات سیاسی
قرارداد نفتی پوتین با آمریکا؛ مناسبات اقتصادی ورای مناقشات سیاسی
نويسنده: خدایار براری // ايراس: علی رغم همه اختلافات موجود بین مسکو و واشنگتن، به خصوص در مورد طرح سپر دفاعی موشکی، اخیرا شاهد انعقاد قرارداد بزرگ نفتی 500 میلیارد دلاری بین آمریکا و روسیه بودیم؛ قراردادی که مذاکرات آن از آگوست 2011 بین طرفین در جریان بوده و سرانجام در آوریل 2012 نهایی شده است. دوشنبه 16 آوریل، رؤسای شرکت نفتی «روس نفت» روسیه و شرکت نفتی «اکسون موبیل» آمریکا در حضور ولادیمیر پوتین و معاونش، ایگور سچین در «نوو- اوگاریوو»، اقامتگاه ولادیمیر پوتین، قرارداد همکاری امضا کردند. سهم روس نفت در این قرارداد 7/66 درصد و سهم اکسون موبیل 3/33 درصد است که در مرحله اول، طرف آمریکایی 2/3 میلیارد دلار برای اکتشاف سرمایه گذاری خواهد نمود.
 
اکسون موبیل به جای بریتیش پترولیوم
ابتدا قرار بود تا چنین قراردادی بین روس نفت و شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم (BP) منعقد شود و حتی در مورد این شراکت، توافقاتی نیز بین طرفین صورت گرفته بود؛ اما در نهایت، مذاکرات BP با طرف روسی به شکست انجامید و 30 آگوست 2011 روس نفت با اکسون موبیل به توافق رسید و بدین ترتیب، اکسون موبیل جایگزین BP شد. بر پایه این قرارداد، میزان سرمایه‌گذاری مستقیم ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار براورد شده و اگر پروژه‌های ساختمانی و زیرساخت‌های ضروری در منطقه را نیز در نظر بگیرم، در مجموع حجم آن به ۵۰۰ میلیارد دلار می‌رسد. طبق این قرارداد، اکسون موبیل در ازای دسترسی به منابع نفتی روسیه، به طرف روس اجازه می‌دهد تا در حوزه‌های نفتی آمریکا سرمایه‌گذاری کند.
در نتیجه، شرکت نفتی «روس‌نفت» که عمده سهام آن در اختیار دولت روسیه است، 30 درصد از سه پروژه نفتی اکسون موبیل در کانادا و ایالت تگزاس آمریکا را به دست آورده و نیز خواهد توانست از سرمایه و تکنولوژی این شرکت آمریکایی در بهره برداری از برخی میادین نفتی روسیه استفاده نماید. (1) تا پیش از امضای آن، برخی منابع خبری عنوان می‌کردند که میادین نفتی ساحلی روسیه در دریای خزر نیز شامل این قرارداد می شود، ولی در بیانیه پایانی که طرفین منتشر کردند، به سرمایه گذاری طرف آمریکایی در حوزه خزر اشاره‌ای نشده است.

توسعه مناسبات اقتصادی علی رغم مناقشات سیاسی موجود
پس از پایان مراسم امضای قرارداد همکاری روس نفت و اکسون موبیل در مسکو، رئیس شرکت اکسون موبیل گفت: «امروز برای ما روز تاریخی بود. این قرارداد روابط بین دو کمپانی را وسیع و گسترده خواهد کرد.» ادوارد خودایناتوف، رئیس شرکت «روس نفت» نیز اظهار داشت: «روس نفت و اکسون موبیل یک قرارداد باورنکردنی امضا کردند.» ولادیمیر پوتین نیز در این خصوص خطاب به رکس تیلرسون، رئیس اکسون موبیل گفت: «من مطمئنم که این پروژه بسیار بزرگ خواهد بود. برایتان آرزوی موفقیت می کنم. شرکای روس با شما در خاک آمریکا و شمال کانادا فعالیت خواهند کرد و شرکت اکسون نیز امکان خواهد یافت تا در میادین نفتی شمال و جنوب فدراسیون روسیه، و در دیگر مناطق آن از جمله فلات قاره فعالیت نماید.» (2)
گفتنی است پس از امضای این قرارداد، ایگور سچین، معاون پوتین همراه با ادوارد خودایناتوف، رئیس شرکت «روس نفت»، پاول فیودوروف، معاون وزیر انرژی روسیه، سرگی شاتالوف، معاون وزیر دارایی، رومان تروتسنکو، رئیس کورپوراسیون کشتی سازی و سرگی چمیزوف، رئیس کورپوراسیون دولتی «روس تکنولوژی» به نیویورک رفته و 18 آوریل در مراسم رونمایی از این قرارداد در آمریکا  شرکت کردند.
سچین طی سخنرانی در این مراسم اظهار داشت که به اعتقاد برخی کارشناسان امضای این قرارداد نفتی با شرکت آمریکایی، از پروژه‌هایی نظیر سفر به کره ماه مهمتر بوده و تاکید کرد: «اختلافات سیاسی و ذهنیت های تاریخی در روابط مسکو – واشنگتن مانعی است بر سر راه همکاری در پروژه های مشترک. ما دیگر دشمن هم نیستیم و باید دستیابی به شراکت راهبردی [بین روسیه و آمریکا] را هدف اصلی خود قرار دهیم.» (3) همچنین، وی از شرکتهای نفتی Shell، Statoil، Total، Chevron و ConocoPhillips  نیز برای سرمایه گذاری در روسیه و شراکت با شرکتهای نفتی روس، البته با همان شرایطی که برای اکسون موبیل در قرارداد تعیین شده، دعوت کرد.
خاطرنشان می شود 25 آوریل نیز ادوارد خودایناتوف، رئیس روس نفت و پاولو اسکارونی، رئیس کمپانی ایتالیایی «Eni» تفاهم‌نامه همکاری راهبردی امضا کردند. همچنین، طرفین تفاهم نامه‌ای مبنی بر تاسیس شرکتی مشترک برای بهره برداری از منابع نفتی بخش‌های مرکزی دریای بارنت که دریایی مشترک میان نروژ و روسیه به شمار می‌رود و بخشهای غربی دریای سیاه امضا کردند؛ سهم کمپانی «Eni» در این قرارداد 33/33 درصد است. طبق این قرارداد، کمپانی ایتالیایی تامین مالی اقدامات اکتشافاتی لازم برای تایید مقرون به صرفه بودن استخراج میادین نفتی مذکور را برعهده خواهد گرفت. روس نفت نیز خواهد توانست از دانش و تکنولوژی این شرکت ایتالیایی استفاده نموده و در پروژه‌های نفتی بین المللی آن سهم داشته باشد. (4)

پایانی برای «یوکاس»؟
اینگونه قراردادها موفقیت بزرگی برای شرکت روس نفت به شمار می‌رود؛ شرکتی که مدت‌ها در جستجوی شریکی از میان شرکت‌های غربی بود که برای حفاری‌های عمیق در شرایط دشوار مناطق قطبی تجربه کافی داشته باشد. به این ترتیب، شرکت «روس نفت» که پایه و اساس رشد و گسترش صنعت نفت در روسیه به حساب می آید، یک گام دیگر به سوی تبدیل شدن به یک کمپانی بین‌المللی در عرصه انرژی برداشته‌ است. روسیه در نتیجه چنین قراردادهایی، هم با آخرین تکنولوژی حفاری‌های نفت آشنا می شود و هم اینکه در اکتشاف میادین نفتی به این کشور کمک شایانی می‌شود.
متقابلا، برای شرکت اکسون موبیل و استراتژی گسترش نفوذ آن در عرصه انرژی روسیه نیز انعقاد چنین قراردادی یک پیروزی بزرگ قلمداد می‌شود. در سال ۲۰۰۳ بسیاری در روسیه اینطور تصور می‌کردند که شرکت آمریکایی اکسون موبیل زیر پوشش شرکت نفتی «یوکاس» روسیه سعی دارد منابع انرژی این کشور را تحت کنترل خود بگیرد. در نتیجه، شرکت یوکاس با تشکیل پرونده فرار از مالیات برای رئیس آن، میخائیل خودورکوفسکی، منحل و دارایی های آن به روس نفت رسید. بنا بر این، حال که اکسون موبیل و روس نفت چنین قرارداد همکاری بزرگی را امضا کرده اند، به نظر می رسد که پرونده یوکاس را عملا باید مختومه دانست.

جمع‌بندی
انعقاد قرارداد همکاری بین روس نفت و اکسون موبیل، گام مهمی در جهت توسعه روابط اقتصادی دو کشور محسوب می شود. اگرچه فراهم نمودن امکان حضور کمپانی آمریکایی در میادین نفتی روسیه به ویژه در حوزه های نفت خیز سیبری غربی و قطب شمال که انتظار می رود سرشار از منابع عظیم انرژی باشد، قابل تامل است، اما روسیه با نظرداشت این حقیقت که از نظر تکنولوژی از غرب عقب مانده، برای اکتشاف در چنین مناطقی به سرمایه و تکنولوژی غرب نیاز مبرمی دارد و به خوبی می داند که به تنهایی نمی تواند از پس چنین پروژه هایی برآید.
چرا که اگر غیر از این بود، مسلما روسیه هیچگاه اجازه نمی داد تا پای آمریکایی ها به این مناطق باز شود. روسیه به خوبی دریافته است که اگر منابع انرژی خود را توسعه ندهد، جایگاه خود به عنوان مقام اول و ابرقدرت بازار انرژی را از دست خواهد داد. از همین رو، روسیه به میادین نفتی سیبری غربی و قطب شمال که استخراج آن به تکنولوژی پیشرفته تری نیاز دارد نیز توجه ویژه‌ای نشان داده تا به هر شکل ممکن در بازار صدور انرژی از رقبا عقب نماند.
پوتین می داند که در این دوره ریاست جمهوری او نیز روسیه همچنان کشوری است که به صادرات منابع خام و انرژی متکی است. بنا بر این، برای نوسازی اقتصادی همچنان به سرمایه نیاز دارد و سرمایه و تکنولوژی از جانب غرب تامین می شود. به همین خاطر، روسیه علی رغم مشکلات و اختلاف نظرهای موجود با آمریکا، به ویژه در مورد مسائلی نظیر طرح سپر دفاع موشکی که روسیه همواره آن را تهدیدی جدی برای خود می شمارد، ناگزیر است تا در حوزه های اقتصادی از در همکاری با غرب در آید.

منابع
1- وب سایت شرکت نفتی «روس نفت»:
 
http://www.rosneft.ru/attach/0/62/51/RN-Exxon_17_04_2012.pdf
2- سایت روزنامه روسی «اوترا»:
http://www.utro.ru/articles/2012/04/25/1042891.shtml
3- سایت روزنامه روسی «کامرسانت»:
 
http://www.kommersant.ru/doc/1918809/print
4- سایت خبرگزاری «اینترفکس» روسیه:
 
http://www.interfax.ru/business/news.asp?id=242759

نويسنده: خدایار براری




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com